Terug
 

Vorige Omhoog Volgende

Reactie verzenden
 

 
Geestesziekte
11/09/2005

  Ge´nterneerde doder in cel na dronkenschap

GENT - Vijf maanden geleden besliste het Gentse assisenhof Willy (53) uit O. te interneren. De zwaar alcoholverslaafde man stond terecht voor het doodschieten van zijn vriendin Vera, begin 2003. De Commissie ter Bescherming van de Maatschappij liet hem na het proces naar huis gaan, als hij beloofde het drinken te laten en therapie te volgen. Sinds zaterdag zit hij toch in de cel, nadat de politie hem thuis heeft betrapt op dronkenschap.

Op 8 maart 2003 werd Vera door een dronken Willy doodgeschoten omdat hij het niet kon verkroppen dat ze bij hem was weggegaan. De 40-jarige vrouw had zijn alcoholisme en de agressieve buien jarenlang verdragen. Hun elfjarige zoontje zag hoe zijn moeder werd doodgeschoten
Een patrouille van de Gentse politie belde afgelopen weekend aan bij Willy om te kijken of hij nuchter was. Het kostte de agenten niet veel moeite om vast te stellen dat hij flink gedronken had. Het parket besliste de man op te sluiten in de Gentse gevangenis. ,"Daar zal hij blijven tot 16 augustus", zegt de Gentse procureur Jean Soenen.
"De opsluiting was de beslissing van een slechte verliezer'', vindt Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Willy. Volgens hem heeft het parket het nog altijd niet verteerd dat zijn cliŰnt door de assisenjury is ge´nterneerd. Zelfs specialisten waren verbaasd dat de jury het alcoholisme van Willy als geestesziekte hadden erkend. Volgens Van Steenbrugge was het duidelijk dat het alcoholisme zo'n verwoestende invloed had op Willy dat hij voor een internering in aanmerking kwam.
 (sdb)

ęCopyright  De Standaard

 

 

 

 

Start ] Omhoog ] Huisartsen ] Eric C. ] Borstkanker ] Stoppen.be ] Cijfers 2004 ] Alcohol & onthouden ] De Morgen ] Korsakov ] Jongeren ] Dementie ] Drank&foetus ] Cannabis ] [ Geestesziekte ] Vrouwen in AA ] Bij vrouwen ] Big Book ] In bedrijven 1 ] In bedrijven 2 ] In bedrijven 3 ] AA > jongeren ] Week alcohol ] Nick Nolte ] Virtuele AA'er ] Korsakov ] Roermond ] Marketing ] Rijverbod ] Denderraadsel ] Statistiek 2004 ] Mannen&alcohol ] Roken Erfelijk ] Rokers RIP ] Rokers RIP ] Tabaksindustrie ] Subsidies ] Jongeren ] Tabaksreclame ] Tabaksreclame ]

U kunt een bericht met vragen of opmerkingen over deze webstek ook posten via het adres op de startpagina
"Doe stille voort"

 ę 2001 - 2011 *copyright