Terug
 

Vorige Omhoog Volgende

Reactie verzenden
 

 
Roermond

12/07/2002

Zes kinderen komen om bij brand in Roermond     

ROERMOND 12/07/2002 - Bij een uitslaande brand in een woning in het Nederlandse Roermond zijn vanmorgen zes kinderen tussen de 4 en 12 jaar om het leven gekomen. De 35-jarige moeder van de kinderen sprong uit het raam van de eerste verdieping en raakte zwaargewond. De politie arresteerde de 34-jarige partner van de vrouw op verdenking van brandstichting.
De brand ontstond rond drie uur. De brandweer rukte uit met groot materieel en had de brand enige tijd later onder controle.

Het gezin had zeven kinderen. Een kind was op visite bij familie elders in Roermond, de andere zes vielen ten prooi aan de vuurzee. Vijf kinderen stierven in de brand, het zesde kind werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Roermond waar het overleed aan zijn verwondingen.

Volgens buren van het gezin was de man zwaar onder invloed van alcohol vlak voor drie uur thuisgekomen en had daar ruzie gemaakt. Daarna verliet hij de woning, die even later in lichterlaaie stond. Toen de man daarop weer terugkeerde, sloeg hij op politiemensen en ambulancepersoneel in, waarna hij werd gearresteerd. Hij zit vast op een politiebureau elders in het land.

Opvang

De invalide buurman en zijn moeder werden tijdens de brand door de brandweer geŽvacueerd. Ze wachtten urenlang tevergeefs op opvang. Die kwam er pas omstreeks 6 uur vanmorgen in de nabijgelegen sporthal, waar het crisiscentrum een opvang voor buurtbewoners en hulpverleners heeft ingericht.

De burgemeester van Roermond, H. Kaiser, heeft inmiddels traumahulp ingeroepen uit heel Nederland om brandweermensen, agenten en buurtbewoners sociaal en psychisch te ondersteunen.

Burgemeester H. Kaiser van Roermond sprak vanochtend tijdens een persconferentie zijn medeleven uit voor de slachtoffers, familie en andere betrokkenen. 'We zijn allen diep geschokt door wat er is gebeurd,' zei Kaiser. Zijn vrouw had als vrijwilligster geregeld met het gezin te maken. De familie stond bekend als probleemgezin. Kaiser noemde de brand de ingrijpendste gebeurtenis die hij tot nu toe heeft meegemaakt.

Hij zei vanmorgen met kinderen uit de buurt gesproken te hebben. "Je zag aan hun ogen dat dit het ergste is wat hen ooit overkomen is. Ik zag dat ook in de ogen van de hulpverleners van politie, brandweer en ambulancediensten. Zelfs in de ogen van de mensen van de pers zag ik het verdriet en de ontreddering", aldus Kaiser.

belga, anp - bvb

 

 

 

 

Start ] Omhoog ] Huisartsen ] Eric C. ] Borstkanker ] Stoppen.be ] Cijfers 2004 ] Alcohol & onthouden ] De Morgen ] Korsakov ] Jongeren ] Dementie ] Drank&foetus ] Cannabis ] Geestesziekte ] Vrouwen in AA ] Bij vrouwen ] Big Book ] In bedrijven 1 ] In bedrijven 2 ] In bedrijven 3 ] AA > jongeren ] Week alcohol ] Nick Nolte ] Virtuele AA'er ] Korsakov ] [ Roermond ] Marketing ] Rijverbod ] Denderraadsel ] Statistiek 2004 ] Mannen&alcohol ] Roken Erfelijk ] Rokers RIP ] Rokers RIP ] Tabaksindustrie ] Subsidies ] Jongeren ] Tabaksreclame ] Tabaksreclame ]

U kunt een bericht met vragen of opmerkingen over deze webstek ook posten via het adres op de startpagina
"Doe stille voort"

 © 2001 - 2011 *copyright