Terug
 

Vorige Omhoog

Reactie verzenden
 

NA-drank
Hoe worden standpunten ingenomen binnen AA?
Door middel van een goed geïnformeerd groepsgeweten.
Als voorbeeld gaan we even in op de vraag die opkwam in een groep naar aanleiding van een ervaring die ze opdeden:

Waar vind ik standpunt en/of documentatie over alcoholarme en/of Vrije dranken. Iemand in de groep gebruikt af en toe vi-no-ze-ro, Alcohol arme wijn 0.5 %/vol). Dit is nu pas aan het licht gekomen, wens hierop in te spelen in eerstkomende vergadering.

Bedankt voor Uw hulp en "doe stille voort".

We mochten volgende reacties noteren:
Dag allemaal
Mijn standpunt daarin is kort en bondig
Het verlangen op houden met drinken is ondubbelzinnig, alle alcoholische dranken uit mijn leven bannen en dat kan ik onmogelijk combineren met het gebruik van alcohol arme dranken en nep dranken die op alcohol lijken. Ik weet zeker dat een alcoholist dat niet volhoud.
Groetjes
Jan...
 
Ik sluit me aan bij Jan... Bij mij was het in 't verleden een voorteken op een schuifpartij.... als m'n partner zag dat ik "tourtel" of "NA" begon te drinken... was het "foefelen" met de antabuse ook niet ver meer af... enfin ik was "geestelijk" al aan 't drinken.
Joshi
PS maak jullie niks wijs mensen met al die "alternatieve-zuip"
 
Is dit geen grap? Is dat echt de vraag van een AA groep?
Elke rechtgeaarde nuchtere mens weet toch dat zich over geven aan zulke dranken, betekent dat hij/zij nog steeds goesting heeft om te drinken! Dat hoeft echt geen verder betoog! Daar is geen documentatie voor nodig! De ervaring  heeft ons dat toch geleerd? Dat loopt steeds 100% slecht af  NIET DOEN DUS !!!  Nul komma nul.
 
Op dit soort van vragen antwoord ik altijd dat voor mij drinken van alcoholvrij bier of wijn gelijk staat aan het toegeven aan de behoefte tot alcohol. Door het gebruik van dit soort van middelen kom ik psychisch nooit los van de alcohol. Daarom dronk ik cola uit een colaglas druivensap uit een limonadeglas enz. Ik wilde elke herinnering of gedachte aan het gebruik van alcohol mijden. Het was zo al moeilijk genoeg. Ik wilde niet elke keer in diezelfde sfeer komen
Doe ermee wat je wil.
Een groet van Janhub
 
Hallo
Eens meegemaakt op een feestje met kinderen was er  ,,,kidibull,,, en wat deed maurice? 6 glazen zo rap mogelijk uitdrinken.
Dat is appelsap met bobbeltjes en zonder alcohol en toch.
Ik wist genoeg  ,,niets voor mij,, doe gewoon, het is al moeilijk genoeg.
maurice
 
Standpunt van AA is duidelijk dacht ik:
In het werkverslag van de ADR (Algemene Dienstenraad), op datum van 06/01/96 betreffende het punt over alcoholvrije en/of alcoholarme dranken, waarvan hieronder de integrale tekst goedgekeurd op onze PW-groepsvergadering van 13 juni ‘95, was het antwoord van de ADR:
ALCOHOLVRIJE EN/OF ALCOHOLARME DRANKEN
AA als geheel neemt geen stelling in aangaande de AL dan NIET alcoholbe­vattende inhoud van bovenvermelde.
REDEN TRADITIE 10
“Anonieme Alcoholisten” heeft geen mening over onderwerpen buiten AA; daarom mag de naam van AA nooit worden betrokken bij enig publiek meningsverschil.
VRAAG:
Iemand die bovenvermelde dranken tot zich neemt(verbruikt), is hij of zij hervallen?
ANTWOORD:    Klaar en duidelijk: JA!!!!!
VRAAG:
Een “Groep,, waar men het verbruik van bovenvermelde dranken stilzwijgend gedoogt (toelaat), kan zulke groep(en) zichzelf nog beschouwen als een “AA-groep(en)”?
ANTWOORD:    Klaar en duidelijk: NEEN!!! REDEN: TRADITIE 1:
Ons gemeenschappelijk welzijn behoort op de eerste plaats te komen, persoonlijk herstel hangt af van de eenheid in AA.
REDEN: TRADITIE 3
Het enige vereiste voor AA-lidmaatschap is een verlangen op te houden met drinken.
REDEN: TRADITIE 4
Elke groep behoort autonoom te zijn; behalve in aangelegenheden die andere groepen of AA als geheel betreffen.
REDEN : TRADITIE 12
De anonimiteit is de geestelijke grondslag van al onze tradities en herinnert ons er steeds aan dat wij aan de beginselen de voorrang moeten geven boven personen.
Brief West-VL: “Alcoholvrije en/of alcoholarme dranken”
Vraag:  Iemand die bovenvermelde dranken tot zich neemt (verbruikt), is hij of zij hervallen?
Antwoord:   Klaar en duidelijk: JA
Vraag : Een “groep”  waar men het verbruik van bovenvermelde dranken stilzwijgend gedoogt (toelaat), kan zulke groep(en) zichzelf nog beschouwen als een “AA-groep”?
Antwoord:   Klaar en duidelijk: NEEN
De ADR treedt UNANIEM dit ingenomen standpunt van PW-West­Vlaanderen bij en dit met ALLE consequenties voor dergelijke groepen. (Uit: West-Vlaams Nieuws (AA) mei – juni 98)
Dit ter informatie,
Groetjes Ivan
 
Beste,
Een standpunt is enkele jaren geleden door de Algemene Dienstenraad genomen: alcoholarme dranken zijn voor ons mensen van AA uit den boze.
Uiteraard hebben wij geen wetten, maar een échte alcoholist (zoals ik er een ben) heeft niets aan die dranken: ofwel is het NUL ofwel is het échte alcohol die ik moet hebben: niet de smaak, wel de roes was van belang.
Het woord zegt het zelf: Vino ZERO (met 0,5%? - NUL is niet gelijk aan 0,5!). Dit geldt ook voor die alcoholarme bieren.
Naar het schijnt smaken ze echt niet lekker (voor wie ooit het échte "goede" gedronken heeft).
Er zijn wel enkele "excuses" om zoiets te drinken:  IK WIL NIET OPVALLEN (ik drink ook bier) - toen ik échte alcohol dronk viel ik wél op! (mijn vrouwtje zegt dat toch, veel weet ik daar niet van).
Maar zeker zo gevaarlijk is het feit dat men nog geestelijk aan het drinken is en de stap naar het échte glas bier of wijn is heel klein.
Dat "verlangen op te houden met drinken" is er zeker nog niet echt volledig.
Toen ik nog ik volle "drinkerscarrière" was heb ik ook eens geprobeerd met dat tafelbier van Jupiler (oei reclame), dat alcoholarm bier bestond toen nog niet: heeft één week geduurd, toen naar de voetbal in Lokeren (goe ploegsken hé): geen tafelbier te krijgen in de kantine, och dan maar - voor éne keer een gewoon biertje - en den deze was weer vertrokken... binnen de kortste tijd was ik weer op kruissnelheid bezig met het échte spul.
Neen, niet doen: IS GEVAARLIJK!!!
Hopelijk u een beetje te hebben geholpen
met sobere groetjes - Christiaan
en doe stille voort met échte alcoholVRIJE dranken...

 

Start ] Omhoog ] Wat is AA ] Twaalf Stappen ] Twaalf Tradities ] Twaalf Beloften ] Groepsgeweten ] 12 Concepten ] Loners ] Reflecties ] Verhalen ] [ NA-drank ]

   aanwezig 

 © 2001-2012*copyright