Intro Stoppen Forum Chatten Mijn gedacht

Omhoog
Vata
Pitta
Kapha

 

 

 
 

Dosha

Wat ik ontdekte...

Wanneer je voordeel wilt hebben aan de Indiase geneeswijze Ayurveda is het belangrijk om te bepalen wat je Dosha is. Dit doe je best aan de hand van de drie vragenlijsten. Doe dit ernstig en niet te snel, ikzelf deed het samen met mijn partner, waarbij ik bovendien het geluk heb dat ze ook AA'ster is. Het had het voordeel dat ze mij goed kent en mijn quotering hier en daar wat bij stuurde. Het is geen wedstrijd, het is niet nodig te trachten om de meeste punten te behalen... het zal bepalend zijn voor de manier waarop je je verslaving kunt aanpakken en het geeft ook een beter begrip in de verschillen onder de mensen. Ik ben Anoniem Alcoholist en de genezingswijze die daar toegepast wordt is voor de helft gesteund op het helpen van andere alcoholisten. Ik was dan ook blij te ontdekken hoe het toch kwam dat wij allen zo verschillend zijn, ondanks ons gemeenschappelijk probleem.

Een beetje kennis

Ayurveda is de oudste methode ter wereld voor het behoud van de gezondheid en het voorkomen en bestrijden van ziekte. Belangrijk is dat we eerst onszelf moeten kennen om onze ziekte te begrijpen en te overwinnen. Lichaam en geest zijn de elementen die de mens vormen, zeker wanneer we praten over verslaving zijn ze als en geheel te beschouwen, een scheiding tussen lichaam en emotie zou onzinnig zijn. Onze mentale en zelfs spirituele toestand zijn beļnvloed.
Om dit te benoemen heeft Ayurveda een terminologie ontwikkeld die we hier trachten te begrijpen.
Volgens Ayurveda wordt het universum geschapen, gevormd en geordend door het bewustzijn, dat zich tot uitdrukking brengt in vijf grote elementen: ruimte, lucht, vuur, water en aarde.
In het geest-lichaam-systeem van de mens vinden we deze elementen terug in de drie grondbeginselen die Ayurveda Dosha's noemt. Door die Dosha's kunnen de energie en de informatie van het universum zich in ons manifesteren. Elk van deze drie Dosha's heeft een specifieke invloed op ons fysiologisch gestel.
We beschreven reeds hoe Ayurveda verslaving kan benaderen.
En wie volgens Ayurveda veslaafd is en hoe hij zo ver kwam.

Uw Dosha.

Bepaal nu eerst aan de hand van de vragenlijst uw Dosha. Er zijn drie lijsten, neem er de tijd voor en noteer het resultaat. 
Pas wanneer dit bekend is en wanneer je de omschrijving las van je dominante Dosha kent (lees liefst ook die van de twee andere) kan je een kijkje nemen in de oplossing die Ayurveda je kan aanreiken.
     navigatie

Vorige
Omhoog
Volgende

     gedachte
Bedankt voor je bezoek
 
   uw gedachte

naam
mailadres:

opmerking:

 

of via de reactiepagina

met dank, dsv


Bedankt voor je bezoek

Terug: [ tabak ]

 

Vorige Omhoog Volgende

Start ] Omhoog ] Verantwoording ] [ Dosha ] Hoe? ] Wat? ] Wie? ] Wanneer? ] Waarom? ] Erfelijk? ]

   aanwezig 

 © 2001-2012*copyright