Elke dag 135 dronken chauffeurs beboet

Alle campagnes en controles ten spijt, worden in ons land elke dag 135 dronken chauffeurs beboet.

En dat terwijl er nog te weinig controles zijn ( 1,5 miljoen per jaar), ‘We komen gewoon nog te veel dronken chauffeurs tegen’, zegt het hoofd van de Gentse verkeersdienst. Vorig jaar waren er in het Gentse 359 ongevallen waarbij alcohol in het spel was.

Amper 10 procent van de Belgische bestuurders zien de pakkans als ‘groot of zeer groot. Terwijl dat voor een goed alcoholbeleid in feite 90 procent zou moeten zijn

Overigens doet het grootste regionale verschil zich nog altijd tussen Vlaanderen en Wallonië voor. In de jongste gedragsmeting van Vias geeft 18 procent van de Walen toe onder invloed met de auto te rijden, in Vlaanderen is dat ‘maar’ 9 procent.

Bericht uit ‘De Standaard’