Volledig alcoholverbod voor minderjarigen

In De Standaard lezen we: “CM vraagt volledig alcoholverbod voor minderjarigen na trieste recordcijfers”

Vorig jaar hadden we (met 2.334) het hoogst aantal jongeren (12-17 jaar) in de laatste tien jaar die in het ziekenhuis terecht kwamen nadat ze te veel gedronken hadden. Ook in de leeftijdscategorie van 18-29 jaar neemt het aantal toe.

Verder lezen we: “Wie vroeg begint te drinken, gaat later ook meer alcohol gebruiken.” CM roept daarom op om het alcoholverbod op te trekken tot 18 jaar. (In 22 van de 28 lidstaten van de EU is de minimumleeftijd al vastgelegd op 18 jaar.)

In West-Vlaanderen zijn er relatief meer gevallen van alcoholintoxicatie bij jongeren. Dat is net de provincie waar vaker alcohol-gerelateerde kankers voorkomen, zoals lever-, pancreas- en slokdarmkanker, merkt de CM ook op.