Minimum leeftijd verkoop alcohol.

Vandaag lezen we in de krant dat het  voorstel van  Maggie De Block (Open VLD), minister van Volksgezondheid, om de minimumleeftijd voor verkoop van bier en wijn niet te verhogen heel wat reacties opwekt. (actueel 16 jaar)

We onthouden twee punten:

1- Dat het vast staat dat alcohol de ontwikkeling van de hersenen beïnvloed en dat de hersenen zich ontwikkelen tot 21 jaar.
2- Dat artsen uit de spoeddiensten het er over eens zijn dat de leeftijd van mensen opgenomen met alcohol intoxicatie eerder bij 40 jarigen voorkomt.

Wanneer men verder leest merkt men dat over de rest niemand het eens is… voor alles kan uitleg gegeven worden.

Drankhangen

Uit Finland komt het nieuwe woord Drankhangen. Er werd een boek over geschreven en er is een Nederlandstalige versie verschenen, het originele  kalsarikänni ligt voor ons wat moeilijker, van daar…

Mooi en gezellig, alleen onmogelijk toepasbaar voor iemand die verslavingsgevoelig is. Eén van de definities is: ‘wanneer je er en kater aan over houdt, ben je te ver gegaan’.

Persoonlijk had ik de uitvinder van Drankhangen kunnen zijn: ‘in je ondergoed in een zetel hangen met een biertje en wat snacks zappend voor de TV, zonder de bedoeling om naar buiten te gaan of bezoek te krijgen…’

Voor de Finnen, wonend in een donker land met weinig buren die in het openbaar niet dronken mogen zijn is het een natuurlijk fenomeen, ze hebben er een boek over geschreven, alsof wij het niet onder de knie hebben en om een handleiding vragen.

Nu moet je weten dat de Finnen wereldwijd op de geluksindex op nummer 1 staan, vandaar dat ik gedurende zo’n 25 jaar ook de natuurlijke neiging had om Drankhangen te beoefenen, alleen heb ik de pech niet over de juiste genen te beschikken en liep het telkens uit de hand.

Ik ben helemaal pro, maar vrees er voor dat de lezers op deze site er best allen over lezen.